Dotari


Generator Electric
 
Clinica beneficiaza de un generator electric pe benzina, cu o putere de 5800W. Astfel in cazul eventualelor pene de curent tratamentele stomatologice pot continua fara probleme, lucru extrem de important in cazul interventiilor chirurgicale. 
 
 
Sterilizarea si dezinfectia
 
Sterilizarea si dezinfectia sunt aspecte extrem de importante deoarece au trimitere directa  catre siguranta si sanatatea pacientilor. In acest sens, am luat toate masurile posibile pentru  a elimina in totalitate riscul transmiterii infectiilor de orice fel in cabinetul stomatologic. Instrumentarul folosit trece prin mai multe etape, pana a fi utilizat la pacient. Mai intai este presterilizat prin imersia in dezinfectanti, apoi este ambalat si sigilat in folii de unica folosinta, pe care sunt marcate data si ora. Foliile sunt prevazute cu markeri ce isi schimba culoarea in timpul sterilizarii, astfel incat aceasta sa poata fi oricand verificata. Urmatoarea etapa consta in sterilizarea propriu-zisa,in autoclav clasa B, cu caldura umeda. Dupa fiecare pacient, suprafetele de lucru, piesele de mana sunt igienizate cu dezinfectanti de spectru larg (bactericid, virulicid, fungicid) conform nomelor europene in vigoare. Folosim de asemenea o serie de instrumente si echipamente de unica folosinta: manusi, pahare, bavete, campuri sterile, aspiratoare, godeuri, etc.
 
 
Fiziodispenser NSK Surgic Pro Led
 
Surgic Pro Led este ultimul model de fiziodispenser al firmei japoneze NSK. Fiziodispenserul este un aparat utilizat in interventiile de chirurgie orala, in special in implantologie. Prin variatia electronica a cuplului motorului, acest aparat permite inserarea precisa si corecta a implanturilor dentare. Precizia, acuratetea si fiabilitatea sunt calitati ce recomanda firma NSK.
 
 
Apex Finder iPEX NSK
 
Daca in trecut masurarea lungimii unui dinte/canal se realiza exclusiv prin simtul tactil mai mult sau mai putin precis al medicului, astazi apex locatorul este un instrument indispensabil in tratamentele de canal (endodontie). Acest aparat ajuta la masurarea electronica a canalelor radiculare, si implicit la realizarea unor tratamente de canal cat mai precise.
 
 
Sistemul de albire dentara cu plasma ZOOM!
 
Sistemul Zoom!Advance creat de Philips este numarul 1 pe piata sistemelor de albire profesionala din Statelor Unite ale Americii conform ADA (American Dental Association). Procedeul este cat se poate de sigur si de rapid. Intr-o singura sedinta de 45 de minute puteti obtine dinti cu 8-12 nuante mai albi. Numeroase cercetari si studii clinice au aratat ca albirea dentara cu produse profesionale ca plasma Zoom, sub supervizarea medicului stomatolog este cat se poate de sigura, si mai mult de atat are un efect protector pentru dinti datorita continutului de saruri de fluor ce realizeaza concomitant cu albirea o remineralizare a substantei dure dentare. 
 
 
CAMERA INTRAORALA
 
Camera intraorala este un instrument extrem de util in comunicarea medic-pacient, dearece permite pacientilor vizualizarea unor zone din cavitatea orala mai putin accesibile vederii directe. Astfel pacientii pot vedea imagini din diferite stadii ale tratamentului dentar, imagini ce pot fi stocate pe un suport electronic. De asemenea, in timpul tratamentului va puteti delecta urmarind pe monitor orice post TV.
 
 
 
MOTOR ENDODONTIC ASEPTICO
 
Micromotorul endodontic este un micromotor electric utilizat in tratamentele de canal (endodontie). Utilizarea unui astfel de dispozitiv ajuta la realizarea unui tratament ergonomic, precis si mai rapid. Instrumentele rotative speciale din aliaj Ni-Ti folosite la acest aparat au un mare grad de flexibilitate si permit abordarea canalelor cu o curbura considerabila, pastrand in acelasi timp anatomia naturala a dintelui, si facilitand actiunea substantelor dezinfectante in canalul radicular.
 
 
DIGA
 
Diga este o folie de cauciuc ce permite izolarea dintelui aflat in tratament si prezinta ca principal avantaj faptul ca impiedica saliva sa intre in contact cu dintele in lucru, conditie esentiala pentru un tratament corect si durabil. Mai mult, veti fi protejat de eventualul gust neplacut al substantelor utilizate in timpul tramentelor dentare. La ora actuala nu se concepe realizarea unui tratament de canal fara diga.
 
 

Aparat de detartraj cu ultrasunete Woodpecker UDS-E Led

 
Reprezinta cel mai performant aparat de detartraj existent la ora actuala, este complet independent de unitul dentar, functioneaza atat cu apa cat si cu substante antimicrobiene, are aplicatii atat in procedurile de detartraj, cat si in endodontie si parodontologie. Functia LED permite operatorului o mai buna vizibilitate a zonei de lucru. 
 
 
 
 
 

Additional information