Tratamente de top

Tehnologie de ultima generatie

Implant Dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar face parte din arsenalul terapeutic al stomatologiei moderne. Utilizate de mai bine de 40 de ani, implanturile dentare au trecut proba timpului si reprezinta la ora actuala cea mai buna metoda de a inlocui dintii pierduti, oferind multiple avantaje: ofera estetica si functionalitatea unui dinte natural, previne migrarea dintilor vecini sau antagonisti ai bresei edentate, opreste atrofia osoasa ce se instaleaza dupa pierderea dintilor, imbunatateste masticatia si fonatia, permite purtatorilor de proteze a avea lucrari dentare fixe.

Implantul dentar este o piesa din titan, de forma unui surub, ce inlocuieste radacina unui dinte pierdut. Inserarea lui pe arcada dentara se realizeaza printr-o mica interventie chirurgicala, dupa ce locul extractiei s-a vindecat, sau chiar in aceeasi sedinta cu extractia in anumite cazuri. Dupa o perioada de 3-6 luni in care implantul se osteointegreaza, se trece la realizarea lucrarii protetice.

De ce implant dentar si nu o lucrare la nivelul dintilor vecini bresei?

Tot mai multi pacienti refuza idea slefuirii dintilor sanatosi pentru a realiza o punte. Sunt foarte frecvente situatiile in care dintii vecini bresei sunt integri, neafectati de carie. O lucrare dentara clasica ar presupune slefuirea si de multe ori devitalizarea acestor dinti. Implantul dentar ofera posibilitatea protezarii bresei fara a implica dintii vecini. De asemenea, sunt nenumarate cazuri in care implanturile dentare va pot scapa de proteza.

Cine este candidat pentru implant dentar?

Orice persoana care a pierdut unul sau mai multi dinti poate beneficia de tratamentul cu implant dentar. Uneori exista anumite limite legate de cantitatea si calitatea osului receptor, de pozitia sinusurilor maxilare sau a unor vase si nervi, de prezenta unor afectiuni generale ca diabetul, boli ale sangelui, etc. Din acest motiv, inainte de inserarea implanturilor, se impun realizarea unor radiografii si a unor analize de sange.

Pana la ce varsta se pot face implanturi dentare?

Varsta nu reprezinta un impediment in tratamentul cu implanturi dentare. Factorii ce pot limita acest tratament tin de starea generala de sanatate, si de conditiile locale (oferta osoasa)

Doare?

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala. Evolutia echipamentelor si a medicatiei anestezice permite realizarea acestei interventii fara durere.

Cat timp dureaza etapele de tratament?

Odata stabilit planul de tratament, prima etapa consta in inserarea implantului dentar, dupa care urmeaza o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni in care se asteapta osteointegrarea acestuia. A doua etapa consta in realizarea lucrarii protetice, fie aceasta coroana, punte sau supraproteza, si mai dureaza 1-2 saptamani in functie de complexitatea cazului. Ulterior, pacientii vor veni din 6 in 6 luni la un control, si vor pastra o igiena orala cat mai buna.

Cate tipuri de implanturi dentare exista?

La ora actuala exista peste 6000 de sisteme (firme) de implanturi in intreaga lume. Ce face un implant mai bun decat altul? Simplu. Un brand cu traditie beneficiaza de un puternic centru de cercetare, se bazeaza pe studii realizate pe o durata mare de timp, organizeaza periodic cursuri pentru instruire a medicilor. Un implant "de firma" poate avea o puritate mai mare a aliajului de titan, iar precizia componentelor chirurgicale si protetice este mai mare. Un brand cu traditie pune la dispozitia medicului mai multe optiuni chirurgicale si protetice pentru a putea trata cazuri de diferite complexitati.

Din dorinta de a avea o rata de succes cat mai mare utilizam numai implanturi de calitate, fabricate in Israel, Korea de Sud: MIS, Alpha Bio, Implantium.

Care este pretul unui implant dentar?

Periodic oferim tarife promotionale pentru tratamentul prin implant dentar. Nu ezitati sa ne contactati!

Pretul unui implant dentar poate parea destul de mare, insa beneficiile pe care le aduce pe termen lung sunt evidente. La noi in clinica pretul unui implant MIS sau Alpha BIo (made in Israel) este de 350 de euro, si include si bontul protetic (componenta intermediara). Nu include coroana dentara care variaza intre 600 - 1200 lei in functie de tipul de coroana (metalo-ceramica semi sau total fizionomica, sau zirconiu-ceramica). Pretul unui implant Implantium (Korea de Sud) este de 500 de euro si include si bontul protetic (componenta intermediara). Pretul coroanei pe implant este similar implantului Israelian.

Exista foarte multe situatii in care pe langa implantul prorpiu-zis, este nevoie si de anumite bio-materiale, care pot creste costul interventiei. Toate aceste detalii se vor discuta la consultatia de specialitate.

Care este durata de viata a unui implant dentar? Cat ma va tine?

Este foarte dificil a raspunde la aceasta intrebare deoarece durata de viata a implantului dentar depinde de o multime de variabile. Statistic, la nivel mondial, dupa 10 ani 90% din implanturi se prezinta foarte bine, la 15 ani in jur de 70% din implanturi nu au probleme. In majoritatea cazurilor are loc doar o resorbtie osoasa fiziologica datorita imbatranirii organismului si implicit a osului maxilar, resorbtie ce afecteaza atat implantul dar si dintii naturali. Mentinerea unei igiene orale impecabile, atat acasa de catre pacient, cat si in cabinet prin sedinte periodice de profilaxie, mareste considerabil durata de viata a implantului dentar. Igiena orala precara, prezenta constanta a sangerarilor gingivale, a placii bacteriene si a tartrului, fumatul in exces, neprezentarea la sedintele periodice de igienizare duc la scaderea duratei de viata a implantului dar si a dintilor naturali, prin favorizarea parodontozei.

Daca organismul meu "respinge" implantul?

Titanul este un metal inert si biocompatibil, folosit de foarte multi ani in ortopedie. Rata osteointegrarii implanturilor dentare este extraordinar de mare, de peste 99%. In general un implant de dimensiune corespunzatoare, folosit intr-o situatie adecvata, printr-o tehnica chirurgicala adecvata nu are motive sa fie "respins".